dilluns, 22 de novembre de 2010

LA LLEGENDA D'EN TOMEU I NA GUIDA

La setmana passada, amb unes teles que hi havia per classe... vàrem representar la història d'en Tomeu i na Guida. Els gegants de Menorca. Anàrem a la classe dels Elefants i els Esquirols a ensenyar-lis la llegenda dels gegants de Menorca... Que la voleu saber????

"Fa molt, molt molts de temps a Menorca, hi vivien en Tomeu i na Guida, vivien al port de Maó. Un dia arribaren més de 100 vaixells pirates!!! entraren a l'illa i cremaren tot el que trobaven al seu pas. En Tomeu  i na Guida aconseguiren escapar amb una barqueta.... van arribar a un indret desconegut per tot èsser humà... Era un indret trist a on tot era dolor...Passarem més de 10 anys. Ells, cansats de tot aquell mal anaren a veure el dimoni... i li van dir que volien tornar a Menorca.... El dimoni els hi va dir que podrien tornar, però amb una condició, que una vegada a Menorca es convertirien en gegants de cartó i que només podrien sortir un pic cada any, a les festes. Ells hi van estar d'acord. El dimoni abans de que partisin cap a l'illa, a na Guida li va donar un ventall perquè poguès apagar el foc que encara era encès, i un ram de flors per poder sembrar i així tornar a florir vida.... a n'en Tomeu li va entregar el pergamí a on hi havia el pacte que havien fet i un brot de llorer per sembrar.
Una vegada arribaren a Menorca feren el que el dimoni havia dit... i quan acabaren de sembrar les darreres flors i veren com Menorca tornava a ser tant polida com la coneixem ara... es convertiren en gegants...."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada